Tai Chi Online. De ultieme manier om Tai Chi te leren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis online Tai Chi les*

*In ruil voor je email adres kun je deze gratis les doen. Vul op de pagina je naam en je email adres in en daarmee stem je in dat je op onze mailing lijst wordt gezet en dat je zo nu en dan een mailing van ons krijgt.

De beste manier om Tai Chi te leren is om, zoals vroeger gebruikelijk was, bij je leraar in huis te wonen en elke dag les te krijgen. Helaas is mijn huis hier te klein voor. Daarom hebben we online lessen ontwikkeld die gecombineerd met onze workshops en zomerschool de ultieme manier vormen om Tai Chi te leren.

Wat heb je nodig om Tai Chi te leren?

De juiste leraar

Zonder de juiste leraar of methode kun je niet goed Tai Chi leren.

Doorzettingsvermogen

Elke dag oefenen is de basis van elk leerproces en zo ook bij Tai Chi.

De juiste houding

Ben je nieuwsgierig en sta je open voor nieuwe inzichten dan heb je de juiste houding om Tai Chi te leren.

Correct onderricht

Kennisoverdracht gaat in Tai Chi van leraar op leerling. Het is daarom belangrijk dat je Tai Chi leert van iemand uit een aantoonbaar authentieke lijn.

correctie van de Houdingen

Tai Chi is voor het grootste gedeelte zelfstudie maar af en toe moet je houding gecorrigeerd worden. Daarom hebben we elke maand workshops in Rotterdam en Amsterdam (Vanwege de Corona crisis bieden we i.p.v. de workshops Live Online lessen aan).

gemeenschap

Medestudenten zijn absoluut een vereiste om vooruit te komen in je studie van Tai Chi. Ze zijn niet alleen daar voor steun maar ook voor het oefenen van bijvoorbeeld Push hands en het zwaardvechten.

Wat maakt Tai Chi Online zo uniek?

Een goede Tai Chi afstamming

De hoofdleraar van Tai Chi Online is een erkent gevorderd leerling van Wolfe Lowenthal die op zijn beurt weer een leerling van Cheng Man-ch’ing was.

workshops

Door de Corona crisis hebben we de Workshops moeten schrappen.  We bieden nu elk kwartaal een Workshop weekend in Duitsland aan.

Zomerschool

Elk jaar in Augustus hebben we een zomerschool van een week. Tijdens die week oefenen we ongeveer 5 uur per dag Vorm, Push hands, Da lu en Zwaard.

De gemeenschap

Dankzij het internet hebben we nu de mogelijkheid om een online gemeenschap te vormen. Via ons Zulip forum heb je de mogelijkheid om individueel met  andere leerlingen te communiceren of in groepen. Ook zijn er zo wekelijkse oefengroepjes ontstaan.

helder pad

We hebben vele lesmodules om je zeer gestructureerd van Tai Chi beginner tot eventueel Tai Chi leraar te helpen maken. Ook hebben we lesmodules voor Push Hands, Da Lu en Zwaard.

Vragenuurtje

Een keer per maand houden we een live online vragenuurtje waarin we elkaar beter leren kennen en waar leerlingen vragen kunnen stellen over de Tai Chi beoefening of over het funktioneren van de website.  Ook is dit de gelegenheid om je wensen kenbaar te maken ten aanzien van de aangeboden informatie.

Hoe werkt het?

Zodra je lid bent krijg je toegang tot de online lessen. Dat betekent dat je direct na de betaling aan de slag kunt. Er staat direct 2 uur video lesmateriaal tot je beschikking om de Tai Chi vorm te gaan leren.

Vervolgens krijg je van ons een uitnodiging om lid van ons ondersteunings forum op Zulip te worden. Daar kun je al je vragen aan ons stellen en met andere medestudenten in contact komen.

Je hebt direct toegang tot de volgende faciliteiten:

  • de website met alle content (artikelen, podcasts, videos)
  • 2 uur aan online Tai Chi lessen
  • toegang tot ons forum op Zulip
  • korting op andere producten zoals workshops

Wat zijn de voordelen?

Je kunt vandaag beginnen

Begin vandaag met het leren van Tai Chi in jouw eigen tempo. Doe één les vandaag of twee of drie. Jij bent de baas. Alhoewel dat mogelijk is denken wij dat het beter is om elke week een les te doen en die dan een paar maal te herhalen.

Elke week een les

Je krijgt elke week een les van mij waarin ik jou de vorm leer. Zo word je gestimuleerd om elke week vooruit te gaan.

privé Les

De lessen zijn zo opgebouwd dat je als het ware privé les krijgt. In ons forum  kun je feedback geven en vragen stellen die snel beantwoord zullen worden.

herhaal de lessen

Je kunt de lessen zo vaak herhalen als je wilt. De manier om iets echt te leren is om dagelijks te oefenen.

kennisbank

Met je lidmaatschap heb je ook gelijk toegang tot alle kennis op de website in de vorm van artikelen, podcasts, videos enzovoorts die voor de inspiratie zorgen om je meer en meer te verdiepen in Tai Chi.

Mede studenten

Via ons online forum kun je in contact komen met alle medestudenten en groeps- en privé gesprekken voeren. Bovendien zijn de workshops en de Zomerweek uitstekende gelegenheden om met elkaar te oefenen en elkaar te leren kennen.

Bekijk de verschillende lidmaatschap opties of word direct lid!