Op 12 Juli 2016 was hij eindelijk wereldwijd beschikbaar. De nieuwe documentaire over Cheng Man-ch’ing van Barry Strugatz, Ken Van Sickle en Victoria Aleksanyan. “The Professor: Tai Chi’s Journey West” is een documentaire over Tai Chi en één van de zijn grote meesters. De film vertelt hoe Cheng Man-ch’ing Tai Chi en de Chinese cultuur naar  het Westen heeft gebracht tijdens de swingende jaren 60.

Professor Cheng Man-ch’ing (1902-1975) wordt beschouwd als een van de grootste Tai Chi meesters van de moderne tijd. Hij was een pioneer en hij was bijna eigenhandig verantwoordelijk voor de verspreiding van Tai Chi naar het Westen.

In de jaren twintig van de vorige eeuw studeerde hij in Shanghai bij de beroemde Tai Chi Grootmeester Yang Cheng-Fu. Professor Cheng revolutioneerde de vorm door hem van 108 houdingen terug te brengen naar 37. Daarmee distileerde hij de Tai Chi vorm tot zijn essentie en werd daardoor toegankelijker voor de moderne wereld.

Binnenkort zullen we een recensie van de film publiceren.

De DVD is te koop bij Amazon .

Hier is hun website .

Wanneer je meer van dit soort artikelen wil lezen overweeg dan om ons te ondersteunen door een donatie te doen. Wil je ook toegang hebben tot de artikelen, podcasts en videos voor leden dan kun je al voor €60 per jaar toegang krijgen. 

Wil je een donatie doen?

Wil je donateur worden?